Neljä kymmenestä suomalaisesta haluaa vähentää vedenkulutustaan

Piirros: Marjo Parkkinen

Neljä kymmenestä suomalaisesta haluaa vähentää vedenkulutustaan, mutta ei tiedä miten, ilmenee GROHEn Vesibarometrista.

Suomalaiset kuluttavat pohjoismaalaisista toiseksi vähiten vettä, 63 000 litraa henkeä kohti vuodessa. Vain tanskalaiset kuluttavat vettä vielä vähemmän. Silti monet suomalaiset pitävät tärkeänä kulutuksensa vähentämistä. Jopa 44 prosenttia ihmisistä haluaa vähentää vedenkulutustaan. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten sen tekisi. GROHE tarjoaa viisi yksinkertaista vinkkiä, joilla arjen tarpeetonta vesihävikkiä on helppo vähentää.

– Vesibarometrin avulla haluamme kertoa pohjoismaalaisille, miltä heidän vedenkulutuksensa näyttää, sekä kertoa, mitä ongelmia suuren vedenkulutuksen taustalla on. On todella myönteistä, että niinkin moni haluaa vähentää vedenkulutustaan. Tietenkin on ikävää, ettei moni tiedä, miten menetellä, mikä tekee tästä hankkeesta vieläkin tärkeämmän. Jos pystymme auttamaan pohjoismaalaisia vähentämään vesihävikkiään, Vesibarometri-hanke on mielestämme onnistunut, sillä siksihän me tätä teemme, GROHEn maajohtaja Tero Kemppainen sanoo.

Suomalaiset eivät tiedä, mitä he vedestään maksavat

Puhdasta vettä on Suomessa saatavilla lähes rajattomasti, mikä on tehnyt meistä hemmoteltuja. Moni ei tiedä, mitä ja millä perusteella vedestään maksaa. Vesibarometri paljastaa, että 76 prosenttia suomalaisista ei tiedä, paljonko vesilitra maksaa. Joka neljäs ei myöskään tiedä taloutensa vedenkulutuksen laskutusperusteita.

Näin voit pienentää arjen vesihävikkiä:

  • Käytä vettä säästäviä vesihanoja ja suihkukahvoja
  • Sulje suihku aina saippuoinnin ajaksi
  • Älä pese astioita juoksevalla vedellä
  • Sulje vesihana aina hampaiden harjauksen ajaksi
  • Vaihda vuotavien hanojen tiivisteet ja vuotavat wc-istuimet

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti