Rakennetun ympäristön päästöistä valtaosa johtuu kiinteistöjen lämmityksestä

Rakennusten käytönaikaisesta energiankulutuksesta muodostuu kolme neljäsosaa Suomen koko rakennetun ympäristön vuotuisesta hiilijalanjäljestä. Loput aiheutuvat rakennusmateriaaleista, työmaatoiminnoista ja kuljetuksesta.

Vaikka vähäpäästöisempiin energialähteisiin siirtyminen on pienentänyt rakennusten käyttövaiheen hiilijalanjälkeä yli neljänneksellä viime vuosikymmenellä, on rakennusten energiankulutus yhä niiden ylivoimaisesti suurin kasvihuonekaasujen päästölähde.

Nopeisiin päästövähennyksiin pääsemiseksi on tärkeintä leikata nykyisen rakennuskannan energiankulutusta ja kehittää sen energiamuotoja, mikä tarkoittaa käytännössä energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä, kuten lämmön talteenottoa ja esimerkiksi lämpöpumppujen tai aurinkoenergian parempaa hyödyntämistä, sanoo Rakennusteollisuus RT:n ympäristö- ja energiajohtaja Pekka Vuorinen liiton tiedotteessa. Talojen energiaremontit vapauttavat energiaa käytettäväksi yhteiskunnan muille sektoreille, Vuorinen lisää.

Koska suurin osa kerrostaloista on kytketty kaukolämpöön ja kaukolämmön osuus käytetystä energiasta on suurin, on myös edistettävä kaukolämmön vähäpäästöisempien tuotantomuotojen käyttöönottoa.

Lue lisää Rakennusteollisuus RT:n tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti