5 000 euron uhkasakko taloyhtiölle – ei korjannut vuotavaa viemäriputkea määräajassa

Kuva: Bigstock

Uusimaa-lehti: Porvoolaisen asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistossa todettiin viime maaliskuussa kosteusvaurio huoneiston lattiassa sekä rossialapohjassa. Asunnon kohdalla vuosi viemäriputki. Huoneistossa oli havaittu myös ulosteen hajua.

Terveystarkastaja kehotti korjaamaan vuotavan viemäriputken välittömästi, jotta rakenteiden ja rakennuksen alapohjan saastuminen viemärivedellä sekä lisäkosteuden pääseminen sitä kautta rakenteisiin loppuisi.

Yhtiö ilmoitti toukokuussa, ettei se pysty tekemään korjauksia terveystarkastajan antamassa määräajassa. Ympäristöterveysjaosto määräsi kiinteistön omistajaa korjaamaan huoneiston vuotavan viemäriputken viimeistään 18. lokakuuta mennessä, tai muutoin estämään viemäriveden valumisen rakenteisiin ja alapohjaan.

Ympäristöterveysjaosto tehosti määräyksiä juoksevalla uhkasakolla, jos jompaa kumpaa päävelvoitetta ei noudateta määräaikaan mennessä. Juoksevan uhkasakon kiinteä peruserä päävelvoitteelle oli 5000 euroa ja lisäerä jokaista uhkasakkojaksoa kohti 2000 euroa.

Tarkastuksessa 9. marraskuuta havaittiin, että työt olivat tekemättä. Asunto-osakeyhtiötä kuultiin asiassa 7. joulukuuta. Asunto-osakeyhtiö esitti vastineessaan, että kiinteistön kaikki viemäriputket kuvataan 9. joulukuuta alkaen ja kuvauksen perusteella löydetyt mahdolliset vuotavat viemäriputket uusitaan akuuttina toimenpiteenä.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti