Digitaalisen lukituksen riskit huolettavat tukholmalaisia

Kuva: Jukka Siren

Maailmasta tulee yhä digitaalisempi, mutta kiinteistöala on yhä monessa asiassa kiinni analogisessa. Näin ennen kaikkea lukituksessa, kirjoittaa Fastighetstidningen.

Digitaalinen lukitus on monella tavoin näppärä. Mutta siinäkin on ongelmansa, kertoo lehden haastattelema Christoffer Börjesson, Fastighetsägarna Stockholmin digitaalisen kiinteistökehityksen päällikkö.

Digitaaliset lukot voidaan hakkeroida, ne keräävät dataa joka voi olla tietosuojaongelma, ja kolmas ongelma ovat ohjelmistojen vaatimat päivitykset.

Börjesson haluaa, että kiinteistönomistajat ovat aloitteellisia ja luovat hyvän ”ekosysteemin” alan palveluille – yhdessä kaupungin, teleoperaattoreiden ja alan yritysten kanssa.

Asukkaan näkökulmasta ongelmana ovat vielä nykyajan nopeat ostosten kotiovelle toimitukset. Silloin tarvitaan monessa tukholmalaistalossa yhä porttikoodi, jonka kertominen on turvallisuusriski.

Artikkelissa esitetään myös parannuksia digitaaliseen lukitukseen, esimerkiksi pelastushenkilökunnan sisäänpääsyyn ja varastettujen kännyköiden aiheuttamiin ongelmiin.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää