3 syytä pitää huolta MolokⓇ-jätesäiliöistä

Suomessa on noin 25 000 MolokⓇ-jätesäiliötä. Nämä kaikki vaativat huoltoa ja kunnossapitoa aivan kuten kaikki muutkin taloyhtiön yhteiset tilat ja alueet. Mutta miksi huolto on tarpeen ja mitä se käytännössä tarkoittaa?

Molok®-jätesäiliöt ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Minkä tahansa kovassa käytössä kuluvan laitteen tai työkalun tavoin myös MolokⓇ-jätesäiliöitä on huollettava säännöllisesti, jotta ne pysyisivät moitteettomassa kunnossa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

MolokⓇ-jätesäiliöt ovat helppohoitoisia, mutta helppoudestaan huolimatta niitä pitää aika ajoin korjata, pestä ja siistiä. Mutta miksi?

1 – Säännöllinen huolto minimoi kustannukset

Tärkein syy huoltaa MolokⓇ-jätesäiliöitä on tietysti raha.

Oikeanlaisella ja säännöllisellä huollolla jätesäiliöt pysyvät pitkäikäisinä, ja niiden käyttö on mahdollisimman kustannustehokasta. Pahimmillaan pienestä korjaamatta jääneestä viasta voi kasvaa jätepisteen käytön estävä ongelma, joka saattaa keskeyttää koko jätehuollon. Korjauskelvottomaan kuntoon ajautuneen MolokⓇ-jätepisteen uusiminen tulee säännöllistä kunnossapitoa kalliimmaksi.

Kun löystyneiden ruuvien ja saranoiden kaltaiset pikkuviat hoidetaan kuntoon saman tien, voi MolokⓇ-jätepisteen käyttö jatkua keskeytyksettä ja taloyhtiö säästyy isoilta remonteilta.

 

2 – Asukkaat arvostavat käyttömukavuutta

Toinen syy panostaa MolokⓇ-jätesäiliöiden huoltoon on yleinen käyttömukavuus.

Kuntien jätehuoltomääräykset määrittelevät, mitä eri jätejakeita taloyhtiöiden on kerättävä. Toimiva, siisti ja hygieeninen jätepiste innostaa asukkaita kierrättämään entistä tehokkaammin. Kukaan ei halua viedä jätteitään jätepisteeseen, jossa joutuu pelkäämään vaatteiden likaantumista tai rikkoontumista, jätesäiliöiden kannet repsottavat tai roskat lojuvat pitkin poikin jätepistettä.

Jätehuoltomääräysten mukaan jäteastian haltija on velvollinen huolehtimaan sen kunnossapidosta ja säännöllisestä pesusta. Helppo vaihtoehto taloyhtiöille on MolokⓇ-jätesäiliöiden jatkuva huoltosopimus, johon kannattaa sisällyttää pesun lisäksi korjaustoimenpiteitä, kuten irronneiden tai kuluneiden kylttien vaihtoa, graffitien poistoa tai vioittuneen verhoilulaudan korjausta. Kun vanhoihin MolokⓇ-jätesäiliöihin vaihtaa verhoilun, kyltit ja kannet, saadaan jopa 25 vuotta palvellut jätepiste näyttämään uudenveroiselta. Tämä vaikuttaa yleiseen asumisviihtyvyyteen ja nostaa samalla kiinteistön arvoa.

3 – Huollettu jätepiste takaa turvallisuuden

Kolmas tärkeä syy huoltaa MolokⓇ-jätesäiliöitä on turvallisuus.

Myös lasten ja vanhusten pitää pystyä asioimaan jätepisteellä ongelmitta. Tämä taataan jätepisteen kunnon säännöllisellä tarkkailulla, huolehtimalla jätepisteen esteettömyydestä, kiristämällä löystyneet ruuvit, pitämällä jätesäiliön nostovarusteet toimintakunnossa sekä asentamalla aukipitosalpoja. MolokⓇ-jätesäiliöihin voidaan lisätä myös lukitusjärjestelmä, joka estää ulkopuolisia tuomasta jätteitään taloyhtiön jätepisteeseen.

Jätepistettä käyttävien asukkaiden lisäksi huollettu jätepiste takaa myös MolokⓇ-jätesäiliöitä tyhjentävän jätehuollon ammattilaisen turvallisuuden.

Näin laitetaan jätepiste kuntoon

MolokⓇ-jätesäiliöiden ylläpidosta, korjauksista ja pesuista vastaa valtakunnallisena huoltokumppanina Lassila & Tikanoja. Molok Oy:n ja L&T:n yhteistyö perustuu yhteisiin arvoihin: kestävyyteen, kotimaisuuteen ja kiertotalouden edelläkävijyyteen.

Katso videolta, miten Molok®-jätesäiliöiden pesu ja huolto käytännössä tapahtuvat!

MolokⓇ-jätesäiliöiden huoltosopimukset räätälöidään aina taloyhtiön tarpeisiin sopiviksi. Sopimuksen sisällöstä riippumatta asiakas saa aina tiedon havaituista ongelmakohdista muutosehdotuksineen, minkä jälkeen jätesäiliöiden korjaustoimenpiteistä sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Arvioiden mukaan noin puolet tällä hetkellä käytössä olevista MolokⓇ-jätesäiliöistä hyötyisi uudesta nostosäkistä, uusista varaosista, säiliön jakamisesta useammalle jätejakeelle tai muusta kunnostuksesta.

Missä kunnossa teidän taloyhtiönne jätepiste on?

Haluatko tietää lisää Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimuksen hyödyistä? Saat lisätietoja numerosta 010 636 6400 tai ottamalla yhteyttä tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta.


 

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää