Taloyhtiöiden Energiahukka-kampanjalla konkreettista hyötyä taloyhtiöille

Intercontrol_banner_1207_060918

Ympäristöministeriön johtama Energiahukka-kampanja haastaa taloyhtiöt toteuttamaan yksinkertaisia toimia energiankulutuksen vähentämiseksi. Syksyllä 2016 kampanjaan ilmoittautuneet taloyhtiöt ovat jo nähneet muutoksia energiatehokkuudessa: jopa 10–15 prosenttia taloyhtiöiden säästöpotentiaalista olisi saavutettavissa pienillä ja edullisilla korjaustoimenpiteillä.

Hukkaan menevän energian voi mitata energiankulutuksen lisäksi euroissa: jopa 10 prosenttia taloyhtiön rahoista voi mennä suden suuhun. Pahimmillaan Energiahukan vierailu tarkoittaa taloyhtiölle kymmenien tuhansien eurojen hukkakustannuksia vuosittain.

Taloyhtiön hallituksen jäsenet hukkajahdin johtajina

Kampanjalla halutaan muistuttaa, että jopa 10–15 prosenttia taloyhtiöiden säästöpotentiaalista olisi saavutettavissa ilman kalliita ja raskaita korjaustoimenpiteitä. Energiatehokkuuden parantamisesta hyötyy koko taloyhtiö. Taloyhtiön hallitus säästää osakeyhtiön rahoja, kun energiatehokkuus paranee. Energiahukan häätäminen tarkoittaa kaikille asukkaille mukavampaa ja edullisempaa asumista.

Tamperelaisen Armonkallioilla sijaitsevan taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Arto Puikkonen on tyytyväinen Energiahukka-kampanjan toimenpiteisiin.

”Taloyhtiömme on jo pitkään tehnyt töitä energiansäästön puolesta. Energiahukka-kampanja on kuitenkin herättänyt huomaamaan uusia tarkistettavia asioita”, kertoo Puikkonen. ”Taloyhtiömme esimerkiksi kiinnitti uudella tavalla huomiota porraskäytävien lämmitykseen ja ilmanvaihtoasioihin. Suurimman muutoksen teki rikkinäisen räystäslämmityksen huomaaminen.”

Oman taloyhtiön tunteminen auttaa löytämään oikeat toimenpiteet

Energiahukka-kampanjasivuilta löytyvä ohjeistus on räätälöity kerros-, pari- ja rivitaloille lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän mukaan. Ohjeistuksen toimenpiteet liittyvät ikkunoiden ja ulko-ovien tiivistykseen, ilmanvaihdon tarkastukseen ja säätöön, lämmitysjärjestelmän tarkastukseen ja säätöön sekä veden- ja sähkönkulutuksen hallintaan.

”Itse kiersin taloyhtiömme läpi ja katselin mitä missäkin on ja miten asiat toimivat. Aktiivisella seurannalla tietää missä mennään ja on helpompi tehdä päätöksiä”, kertoo Puikkonen.

Energiahukka

  • Energiahukkajahdissa ovat mukana ympäristöministeriö, Motiva, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Rakli, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, Ekokumppanit, Vuokranantajat sekä Pääkaupunkiseudun kuluttajien Energianeuvonta. Energiahukkajahti alkoi syksyllä 2016 ja se jatkuu syksyyn 2017 asti.
  • Hukkajahdin kampanjamateriaalit löytyvät osoitteesta www.energiahukka.fi. Sivuilta taloyhtiöt voivat ladata maksuttomat asiantuntijaohjeet.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti