Juristikorttia heilutetaan taloyhtiöissä entistä herkemmin

Kuvituskuva
Uudet tietosuojatuotteet

Asukkaat ovat yhä tietoisempia oikeuksistaan. Kiistoissa oma etu menee kuitenkin usein yhteisen edun edelle, kirjoittaa Taloussanomat. Taloyhtiöiden osakkaat uhkailevat erimielisyyksissä aiempaa herkemmin hallituksen jäseniä, koko taloyhtiötä ja muita osakkaitakin juristeilla ja oikeustoimilla.

Kiinteistöliiton lakineuvonnassa asia on huomattu, yleistä tämä toiminta ei kuitenkaan ole. Mallia on ehkä otettu amerikkalaisista tv-sarjojen ”oikeudessa tavataan” -asenteesta. Ihmiset ovat myös entistä tietoisempia oikeuksistaan.
Asunto-osakeyhtiössä noudattaa demokraattista päätöksentekoa, jossa oma kanta ei aina välttämättä voita.

Uhkaukset käräjille menosta jäävät kuitenkin usein puheen tasolle. Riski jutun häviämisestä voi käydä kalliiksi. Lisäksi oikeuden käsittely voi kestää kuukausia ja jopa vuosia, jos jutun käsittely jatkuu ylemmissä oikeusasteissa.

Sovittelu kannattaa

Riitaa kannattaa ennemmin sovitella kuin viedä se oikeuden ratkaistavaksi. Apuna voidaan käyttää asiantuntijoita, sovittelijoita tai juristeja. Sopiminen on yleensä kompromissi, jolloin kumpikaan kanta ei voita. Kaikkea riitelyä ei kuitenkaan pystytä sovittelemaan.

Lue alkuperäinen juttu Taloussanomista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti