Buildercom paraatipaikka 980×400

Helteinen toukokuu nosti ilmalämpöpumput ja tuulettimet suosioon

Kuva: Wikiomedia Commons/Santeri Viinamäki
Schetelig boksiartyht 14.1.-22.2.2019

Ennätyslämpimässä toukokuussa on ollut sisällään enemmän hellepäiviä kuin viime vuoden touko-heinäkuussa yhteensä. Tuuletuslaitteiden suosio lähti suomalaiskodeissa jyrkkään nousuun: niiden suosio on noussut hakupalvelussa jopa 600 prosenttia viime vuoden kevääseen verrattuna.

Puolueettoman hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n data osoittaa, että kuluttajat hakevat nyt kiivaasti viilennystä koteihinsa: tuulettimia, ilmalämpöpumppuja ja siirrettäviä ilmastointilaitteita. Ilmalämpöpumput toimivat kotitalouksissa, mökeillä ja toimistoissa monitoimilaitteina, vähentävät lämmityskustannuksia ja kuumalla säällä viilentävät sisäilmaa ja poistavat liian kosteuden.

– Haut ponnahtivat ensimmäisinä todella lämpiminä päivinä toukokuun puolessa välissä, kun lämpötilat alkoivat kohota kautta maan jopa yli 25 asteeseen. Yksittäisinä päivinä tuotteita on haettu jopa 600 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavina. Kokonaisuudessaan tuuletuslaitteiden haut ovat kasvaneet maaliskuun alusta lähtien 236 prosenttia, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Tällaisia laitteita Suomi hakee

Haetuimpia tuotteita suomalaisten keskuudessa ovat tuulettimet, erityisesti pöytämalliset. Suosituin on Dyson AM06. Toisella ja kolmannella sijalla ovat Nordic Home Culture ja Senz -mallit, joiden hinta on halvimmillaan 24,90€ euroa.

Ilmalämpöpumpuissa suosituimpien laitteiden kärkeä hallitsevat Mitsubishin mallit, mutta siirrettävissä ilmastointilaitteissa merkkivariaatio on suurempaa. Hinnat vaihtelevat kauppakohtaisesti suurestikin.

– Ennen ostopäätöstä kannattaa käyttää hetki hintojen vertaamiseen, sillä kuluttaja voi säästää esimerkiksi toiseksi suosituimman Mitshubishin lämpöpumpun hinnassa lähes 800 euroa, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Suosituimmat tuuletuslaitteet 25.5.2018:

Tuulettimet top 3
  1. Dyson AM06
  2. Nordic Home Culture FT-514
  3. Senz SEFZ108HY
Siirrettävät ilmastointilaitteet top 3
  1.  Nordic Home Culture Medvind
  2. Wilfa AC-W12
  3. Electrolux EXP12HN1W6
Ilmalämpöpumput top 3
  1. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VE
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE
  3. Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG* / MUZ-LN25VG

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää