LeaseGreen energiaremontti lokakuu 2018

Ei rasvaa viemäriin!

Luja-yhtiöt Luotettava kotimainen

Pikkujouluissa kuulee toisinaan rasvaisia juttuja, mutta itse jouluna rasvan kanssa kannattaa olla varovaisempi. Kinkun paistorasva nimittäin voi aiheuttaa ongelmia viemäreissä ja sitä kautta ikävän jouluyllätyksen.

– Kinkun paistaminen on joulun odotetuimpia tapahtumia. Sen sijaan jälkien siivoaminen ei innosta yhtä paljon. Esimerkiksi paistopussiin kertynyt rasva olisi helppoa kaataa tiskialtaaseen, mutta sitä ei tule päästää viemäriin, erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.

Rasva kovettuu jäähtyessään

Vaikka rasva onkin lämpimänä juoksevaa, jäähtyessään se muuttuu tahmaiseksi ja lopulta tarttuu tiiviisti viemäriputkien sisäpinnalle. Edes veden laskeminen rasvan kanssa tai jälkeen ei auta, koska kinkun rasvat liukenevat huonosti veteen. Kylmä vesi jopa vauhdittaa rasvan kovettumista ja nopeuttaa viemärin tukkeutumista.

–  Kinkkurasvan annetaan ensin jäähtyä ja kovettua sopivassa astiassa. Ulkona siihen ei kulu kovinkaan pitkää aikaa. Sen jälkeen rasva on helppo siirtää esimerkiksi biojäteastiaan, Mäkinen vinkkaa.

Viemäri ei ole roskis

Viemäri on tarkoitettu pesuvesien poisjohtamiseen eikä sitä pidä sekoittaa roska-astiaan. Jos viemäri kuitenkin tukkeutuu, niin parasta on kutsua apuun LVI-alan ammattilainen. Varsinkin kerrostalojen ns. keittiöviemärilinjoissa putken sisäpinta on useimmiten tukkeutunut pitkältä matkalta.

– Tällöin omat konstit ovat vähissä ja talonmiehen vaijerirassi auttamattoman lyhyt. Viemärin avaus voi olla asukkaille epämiellyttävä toimenpide ja on kaikkien etu, että viemäri avataan ja puhdistetaan koko pituudeltaan ammattimaisesti, Mäkinen toteaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti