Blogit

Lainsäätäjät energiatehostamisen ihmemaassa

Kaukolämpöyhtiöt ovat käytännössä monopoliasemassa omalla alueellaan. Markkina-aseman kyseenalainen hyödyntäminen on viime vuosina ollut täysin energiayhtiöiden ja Energiateollisuus ry:n omissa käsissä.

Lue lisää

Syyllinen rakennusvirheisiin

Rakennushankkeissa tapahtuu virheitä. Harvemmin ne ovat täysin tahallisia. Joskus ne johtuvat huolimattomuudesta, ammattitaidottomuudesta tai materiaalin rikkoutumisesta.

Lue lisää

Varautuminen korjaushankkeisiin – keppiä ja porkkanaa

Kiinteistöliitto jätti aiemmin tässä kuussa valtiovarainministeriölle esityksen toimenpiteistä, joilla taloyhtiöiden varautumista korjaushankkeisiin parannettaisiin. Käytännössä siinä esitetään, että asuintalovaraus voisi olla kaksinkertainen nykyiseen verrattuna ja että se olisi joustavampi. Hyvä esitys, mutta toimiiko se?

Lue lisää

Rohkeutta korjauksiin

Suuret peruskorjaukset ovat aina haastavia taloyhtiöille. Niiden kustannukset voivat olla yksittäisen huoneiston osalta suurempia kuin huoneiston hankintahinta. Korjausrakentamisen määrä jatkaa edelleen kasvuaan ja samoin hinta.

Lue lisää

Putkiremontin halpuuttamisen riskit ja mahdollisuudet

Kuuluuko taloyhtiön saada vaikuttaa siihen, mitä se saa putkiremontissa?

Lue lisää

Taloyhtiön valvonta osakkaiden remonteissa

Parhaimmillaan valvontaa tehdään taloyhtiön ja osakkaan eduksi parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Lue lisää

Ketä kiinnostaa rivitalon remontti?

Monesti rivitalohankkeet näyttäytyvät rakennusalan ihmisille niin, että kukin rivitaloyhtiön osakkeenomistaja kuvittelee omistavansa osansa talosta ulkoseiniä ja putkia myöten ja päättävänsä yksin tehtävistä muutoksista.

Lue lisää

Jotta potilas säilyisi hengissä

Palveluiden ostaminen on lopputuloksen, käyttökokemuksen tai elämyksen ostamista. Tavoitellun lopputuloksen voi määritellä. Käyttökokemuksen määrittely onkin haastavampaa.

Lue lisää

PTS: listaus korjaustarpeista vai kokonaisvaltainen taloyhtiöstrategia?

Taloyhtiön strategia on käsitteenä hieman vieras, mutta sen ajatus tulisi olla sama kuin yrityksen strategian.

Lue lisää

Edes oman etunsa takia

Kiinteistön omistajat palkkaavat yhä useammin hankkeisiinsa projektinjohtajan. Hänen tehtäviinsä kuuluu peruskorjaushankkeen johtaminen ja siihen liittyvien kokousten ja tarkastusten pöytäkirjojen laatiminen.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti