Blogit

Syyllinen rakennusvirheisiin

Rakennushankkeissa tapahtuu virheitä. Harvemmin ne ovat täysin tahallisia. Joskus ne johtuvat huolimattomuudesta, ammattitaidottomuudesta tai materiaalin rikkoutumisesta.

Lue lisää

Arvokas Arvoton Asunto

Arvo vie ajatukset moneen suuntaa. Tarkoittaako arvo hintaa, rahaa ja sijoituksen arvoa vai tunnetta, arvostusta ja nostalgiaa. Asunnon käyttöarvolla ja markkina-arvolla voi olla suuri käppi.

Lue lisää

Kiinteistöjen verottaminen ja järki

Voisivatko kiinteistö- ja isännöintialan edusjärjestöt, Suomen Kiinteistöliitto ja Suomen Isännöintiliitto eturintamassa, nostaa omassa toiminnassaan sekä jäsenistössään kiinteistöverotuksen merkityksen entistä voimakkaammin esille, ja laittaa stopin kiristyshankkeille.

Lue lisää

Kortteli on vanha yhteisöllisyyden mitta

Aikoinaan oli aivan tavallista, että talossa oli jonkin työsuhdeasuntoja, jossa siten määritelmän mukaan asui yrityksen tai laitoksen työntekijöitä.

Lue lisää

Muista reklamoida rakennusvirheistä

Liian usein tulee vastaan tilanteita, joissa taloyhtiön teettämästä peruskorjauksesta tai uudiskohteen hallinnon luovutuksesta on kulunut 9,5 vuotta ja sitten alkaa tapahtua: Taloyhtiö tilaa kiireellä kuntoarvion tai erityisen 10-vuotiskatselmuksen ja alkaa sen perusteella etsimään urakoitsijan tai grynderin yhteystietoja lähettääkseen pitkän vaatimuslistan rakennuksessa ja kiinteistöllä havaituista virheistä.

Lue lisää

Varautuminen korjaushankkeisiin – keppiä ja porkkanaa

Kiinteistöliitto jätti aiemmin tässä kuussa valtiovarainministeriölle esityksen toimenpiteistä, joilla taloyhtiöiden varautumista korjaushankkeisiin parannettaisiin. Käytännössä siinä esitetään, että asuintalovaraus voisi olla kaksinkertainen nykyiseen verrattuna ja että se olisi joustavampi. Hyvä esitys, mutta toimiiko se?

Lue lisää

Kissa häntänsä nostaa – Ahkera ja aikaansaapa isännöitsijä

Ahkera ja aikaansaapa eivät ole määreitä, joita julkisessa keskustelussa isännöitsijään liitettäisiin. Minun on kuitenkin vaikea kuvitella montaa ammattikuntaa, joka tekisi yhtä paljon töitä ja saisi yhtä paljon aikaiseksi. Yritän vähän paljastaa, mitä oikeastaan teemme.

Lue lisää

Työssä oppiminen, uudistaminen ja innovaatiot

Osaamisen rakennuspalikat ovat moninaiset ja niin ovat myös niiden hankkimistavat. Tiedot ja taidot hankitaan koulutuksen, lukemisen ja tekemisen kautta, kokemus karttuu tekemisen ja hiljaisen tiedon avulla. Verkostot ja kontaktit kietovat yksilön osaamisen ja asiantuntijuuden muihin osaajiin.

Lue lisää

Vuokraustoiminnan tietojen ja dokumenttien hallinta

Suoraan asuntosijoittamiseen kuuluu oleellisena osana asuntojen vuokraus. Sijoittajana toimiminen vaatii sijoituslaskelmien, lainapapereiden, kauppakirjojen ja taloyhtiöpapereiden lisäksi joukon tietoja ja dokumentteja, jotka ovat nimenomaan vuokraustoiminnan kannalta tärkeitä.

Lue lisää

Märkä uni

Olen hiukan ihmeissäni seurannut uutisointia, jossa aivan uutena ideana tuodaan esiin rakentamisen laatu. 60-vuotisen koulutaipaleeni aikana rakennusalan märkäkoulua ei ole saatu toimimaan.

Lue lisää

Sivu 1 / 16

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti