Airbnb puhuttaa taloyhtiöissä

Majoituksen etsintää Airbnb:n kautta. Kuvituskuva
Uudet tietosuojatuotteet

Airbnb-majoittamisesta aiheutuvat melu, vesimaksukiistat ja tiuhaan vaihtuvat naapurit herättävät huolta taloyhtiöissä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Asunnon omistajan oikeudet ovat kuitenkin sen verran vankalla pohjalla, että taloyhtiön on lähes mahdotonta puuttua majoitustoimintaan.

Airbnb kiinnostaa vuokranantajia yhä enemmän. Jos oman asunnon vuokraus takkuaa, alkavat ajatukset siirtyä Airbnb:n suuntaan, kuten Suomen vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva toteaa. Hän kuitenkin lisää, että toiminta ei onnistu kaikissa kaupungeissa ja asunnonkin on oltava soveltuva.

Majoitustoiminnan lieveilmiöt ovat myöskin saaneet jo jotkin taloyhtiöt ryhtymään toimiin vuokrauksen kieltämiseksi.

Pelkällä yhtiökokouksen päätöksellä Airbnb-toimintaa ei kuitenkaan kielletä. Kieltoon tarvitaan jokaisen osakkeenomistajan suostumus, jonka perusteella Patentti- ja rekisterihallitus tekee muutoksen yhtiöjärjestykseen.

Airbnb mahdollinen myös vuokrasuhteissa

Lain mukaan päävuokralaisella on oikeus vuokrata osa asunnostaan ja tämä mahdollistaa myös Airbnb-majoituksen. Vuokraustapaukset ovat aiheuttaneet muutamia räikeitä väärinkäytöksiä, mutta vuokrasopimuksen irtisanomisen ainoa syy ei Airbnb-vuokraus ole koskaan ollut.

Koro-Kanerva muistuttaa, että moni vuokranantaja lisääkin vuokrasopimukseen erillisen kohdan jälleenvuokrauskiellosta, että asiasta ei jää epäselvyyksiä.

Lue alkuperäinen artikkeli Helsingin Sanomista

1 kommentti

  • Klaus oranen Reply

    5.6.2018 at 10:45

    Onpa moista epärehellistä “liiketoimintaa”suosiva kirjoitus.Koko airbnb 0n persaukisten matkalijoiden hyysäämistä. Tullaan jollain halpalentoyhtiön romulla,otetaan halvin tarjottu uber taksi ja majoitutaan hyyryläisenä muiden nurkkiin. Täyskielto koko hommalle

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti