Koti ja ympäristö

Koti ja ympäristö

Museovirasto esittää Suomenlinnan suojelemista

Suomenlinna on yksi maamme tunnetuimmista historiallisista kohteista. Sen suojelua ei kuitenkaan ole tähän mennessä ratkaistu lopullisesti, vaikka valtio ja Helsingin kaupunki ovatkin sitoutuneet alueen suojeluun ja kehittämiseen.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Kukkia tuhkakupissa? – Piha-alueiden viihtyisyyttä voi nostaa edullisesti harkituilla täsmäiskuilla

Taloyhtiöiden piha-alueilla on tutkitusti iso merkitys asumisviihtyvyyteen. Opiskelija-asuntojen pihapiiriä parannetaan kalliin piharemontin sijaan luovilla ratkaisuilla: sisäänkäyntiä piristävä kukkaistutus syntyi vanhaan tuhkakuppiin.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Vuoden keskikaupunki Ruotsissa on Västervikissä

Vuosikymmen sitten painiskeli Västervikin keskusta kuihtuvan kaupan ja puutteellisen yhteistyön kanssa. Nyt kaupunki on onnistunut kääntämään kehityksen suunnan.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Ikääntyneet haluavat asumaan tavalliseen kerrostaloon palvelujen äärelle

Valtaosa ikääntyneistä haluaa tulevaisuudessa asua kerrostalossa, palveluiden lähellä. He toivovat asumiselta vaivattomuutta, esteettömyyttä, kaikenikäisten seuraa ja yhteisöllisyyttä, kertoo uusi Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmassa toteutettu selvitys.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Työpaikoilla piilee keuhkosyöpävaara

Tuhannet ihmiset altistuvat viranomaisten määrittämille radonin enimmäispitoisuuksille. Korkeita radonpitoisuuksia havaittu talvikauden radonmittauksissa kouluissa, päiväkodeissa, julkisissa tiloissa, sekä työpaikoilla.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Toukotalkoot laittaa kodin kesäkuntoon

Toukotalkoot-kampanja palauttaa mieliin asumiseen liittyviä helppoja huolto- ja tarkistustoimia, jotka ovat asukkaan omalla vastuulla ja lisäävät asumismukavuutta, energiatehokkuutta, terveellisyyttä ja turvallisuutta.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Vinkit kevään suursiivoukseen

Keväisin monelle iskee siivousvimma. Kun jätettä ja romua kertyy valtavasti, siivous kannattaa järjestää yhdessä naapureiden kanssa.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Taloyhtiölle halvempi laajakaista yritysliittymästä

Leppävaaralainen taloyhtiö nauttii nykyisin 1000/1000 megabitin nettiliittymästä, joka on lisäksi asukkaille erittäin edullinen, kirjoittaa Talouselämä.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Eduskunnassa perustettiin sisäilmaryhmä

Eduskunnassa on perustettu kansanedustajien sisäilmaryhmä vauhdittamaan hyvän sisäilman huomioon ottamista rakentamisessa, kertoo Demokraatti.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Kaavoituksen ja rakentamisen sääntelyä keventävä laki voimaan vappuna

Jos yleiskaava on ilmeisen vanhentunut, voi asemakaavan myös perustellusta syystä laatia tai muuttaa vastoin yleiskaavaa.

Lue lisää

Sivu 1 / 22

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti